Ingredienten: (2 pers.):
200 gr.biefstuk
peper en zout
1.1/2 eetl.sojasaus
1 eetl.sherry (medium)
1 eetl.maizena
200 gr.peultjes
2 eetl.olie
65 gr.blanke amandelen
2 teentjes knoflook
| Bereiding:
Vlees in dunne reepjes snijden.Bestrooien met peper en overdoen in een diep bord.In kom sojasaus ,sherry en maizena door elkaar roeren. Helft van sojasausmengsel door vlees scheppen. Peultjes schoonmaken,wassen en droogdeppen met keukenpapier. In wok 1 eetl.olie verhitten en peultjes en amande- len op middelhoog vuur ca.2 min.al omscheppend bakken.Knoflook pellen,boven wok uitpersen en ca. 1 min.meebakken.Op smaak brengen met zout. Mengsel op bord scheppen.In wok rest van olie verhitten.Vleesreepjes in ca.2 min.al omscheppend lichtbruin bakken.Peultjes en amandelen erdoor scheppen.Rest van sojasausmengsel en 2 eetl.wa- ter erdoor roeren en ca.2 min.al omscheppend meewarmen.Vleesmengsel over 2 borden verdelen en dan serveren. |