Lydia's Zeeuws-Vlaamse bruine vlaai |
Ingredienten: (4 pers.):
1 liter melk
100 gr ontbijtkoek
100 gr bitterkoekjes
100 gr basterdsuiker
1 ei
100 gr keukenstroop | Bereiding:
De helft van de melk aan de kook brengen in een grote pan met dikke bodem. Ontbijtkoek en bitterkoekjes in kleine stukjes breken en mengen met de rest van de melk.(klonten zijn verdwenen als het gerecht helemaal klaar is).De suiker ook erbij doen. Dit mengsel toevoegen aan de kokende melk.Al roerende even laten doorkoken. Goed roeren om aanbranden te voorkomen! Pan van het vuur nemen en geklopt ei en stroop toevoegen. Massa in een ingevette ovenschaal doen en een klein beetje stroop erover smeren. 30 tot 45 min. bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden. Af laten koelen en serveren als nagerecht of gebak. |
Receptnummer: 5265 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Lydia |
Opmerking: Dit is een streekgerecht, dat vroeger vooral tijdens de kermisdagen gegeten werd. Je kunt volop variƫren: - voeg pruneaux(=gedroogde pruimen) toe en/of sukadesnippers en/of rozijnen en/of kaneel. - vervang ontbijtkoek/bitterkoekjes geheel of gedeeltelijk door speculaas, beschuit, lange vingers, makrons of wat je zelf lekker lijkt. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |