Ingredienten: (4 pers.):
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode en 1 gele paprika
1 middelgrote courgette
250 gr. champignons
2 vleestomaten
2 bosuitjes
22/1 eetl. olie
250 gr. cajun vleesreepjes
1 blikje tomatenpuree (140gr.)
2 ons gepelde gamba's
peper, zout, cayennepeper | Bereiding:
Snipper de uien, snijd de knof in plakjes. Paprika's in reepjes. Courgette in plakes van 1/2 cm. dik en halveren. Champignons in vieren. Tomaten ontvellen (3 sec. in kokend water, afspoelen met koud water) en vruchtvlees in stukjes snijden. Bosuitjes in ringetjes. Verhit de olie en en bak de vleesreepjes al omscheppend in ca. 3 min. bruin. Voeg uien, knof en paprika toe en bak ze 3 min. mee. Schep de courgette, champignons en bosui erdoor en bak alles op een hoog vuur al omscheppend ca. 2 min. Schep de tomaatstukjes, de tomatenpuree en 1 dl. heet water erdoor en breng alles aan de kook. Laat het op laag vuur 5 minuutjes pruttelen. Schep de garnalen erdoor en breng het gerecht pittig op smaak met peper, zout en cayennepeper. Garneer met de bosuitjes. |