Ingredienten: (4 pers.):
Rijst voor 4 personen (ong. 300 gr.)
1 ui
2 teentjes knoflook
2 rode spaanse pepertjes
1 kleine chinese kool
zout en peper
2 el olie
pnd rundergehakt
1 tl paprikapoeder
1/2 kippebouillontablet
2 el ketjap
1/8 l zure room | Bereiding:
Kook de rijst gaar. Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook. Snijd de pepertjes in ringetjes, haal eventueel de zaadjes eruit als je dat te pittig vindt. Snijd de Chinese kool in smalle reepjes. Kook de koolreepjes ong. 2 minuten in ruim kokend water met zout. Giet ze af in en vergiet, spoel ze af onder koud water en laat goed uitlekken. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook plus de helft van de spaanse peper ong. 2 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak het rul. Strooi de paprikapoeder en de verkruimelde bouillontablet erover en roer de ketjap erdoor. Schep de rijst door het gehaktmengsel. Meng de zure room met de rest van de spaanse peper en roer het door de chinese kool. Serveer het rijst-gehaktmengsel met de chinese kool. Eventueel nog wat sambal erbij zetten en klaar is Kees! |