Nieuws   Zoeken 

Agnes' entrecote met marmelade van rode ui
Ingredienten: (2 pers.):
3 rode uien
2 eetlepels olijfolie
1 takje basilicum
1 sinaasappel
2 eetlepels oranjemarmelade
zuot
zwarte peper
2 entrecotes ( a circa 200gr.)
(room)boter
Bereiding:
Uien pellen en in dunne partjes snijden. In pan olie verwarmen en ui ca. 5 minuten heel zachtjes fruiten. Intussen basillicum fijnhakken. Sinaasappel goed schoonboenen en schil eraf raspen. In kom ui, geraspte sinaasappelschil, marmelade en basilicum door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen tot lauwwarm. Entrecotes op kamnertemperatuur laten komen. Twee borden voorverwarmen. In koekepan boter verhitten en entrecotes is 5 á 7 minuten mooi bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren. Bestrooien met zout en royaal peper. Entrecotes op warme borden leggen en uienmarmelade ernaast scheppen.
Receptnummer: 5403 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Agnes
Opmerking:
Dit recept komt uit een Allerhande van en aantal jaren geleden. Het is makkelijk klaar te maken en het ziet er erg mooi uit.Het is heerlijk met gebakken aardappeltjes in de schil of met frites.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept