Ingredienten: (8 pers.):
600 gr. bloem
60 gr. gist
175 gr. suiker
1/4 l. lauwwarme melk
200 gr. bloem
7 eidooiers
snufje zout
75 gr. sukade
75 gr. oranjesnippers
75 gr. rozijnen
4 eetl. brandewijn
1 eetl. slagroom of melk
hoge bakvorm van 20 cm.
bakpapier
poedersuiker om te bestrooien | Bereiding:
Maak van de bloem, de gist, de suiker, de melk, de boter 6 eierdooiers en het zout een gistdeeg. Meng sukade, oranjesnippers en rozijnen en giet er de brandewijn over. Vet de bodem van de bakvorm in. Knip een 20 cm. brede en 65 cm. lange reep vetvrij papier en zet die in de vorm, zodat een 20 cm. hoge rand ontstaat. Meng de vruchtjes door het deeg. Doe het deeg in de vorm en laat het 30 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 180 gr.. Roer de resterende dooier los met de slagroom of de melk en bestrijk de panettone daarmee. Snijd de bovenkant kruislings in. Bak de panettone 1 uur onder in de oven. Bestuif hem, als hij is afgekoeld, met poedersuiker. |