Ingredienten: (4 pers.):
2 grote varkenshazen
1 ui
1 wortel
boter om te braden
peper en zout
1 theel. ketoembar (gemalen koriander)
1-2 theel. kerrie
mespuntje suiker
1 volle eetl. bloem
3,5-4 dl. bouillon
1 appel
50 gr. cashewnoten
verse koriander | Bereiding:
Varkenshazen in plakjes snijden. Ui pellen en grof snipperen. Wortel in de lengte in plakken en daarna in lange reepjes snijden. Boter smelten in een ruime pan en de plakjes varkenshaas snel om en om aanbakken. Kruiden met peper en zout. Neem de plakjes uit de pan. Voeg de stukken ui en reepjes wortel toe en eventueel nog wat boter. Fruit alles al omscheppend 2 minuten en bestrooi dan met ketoembar, suiker en kerrie. Nog 2 tot 3 minuten fruiten. Strooi dan de bloem hierover, laat deze even kleuren en schenk al roerend de bouillon erbij. Aan de kook brengen, warmtebron laag draaien en zonder deksel 10 minuten pruttelen. De geschilde appel zonder klokhuis in blokjes snijden en met de plakjes vlees toevoegen. Laat de massa door en door warm worden in de saus. Rooster de cashewnoten kort in een droge koekepan. Even proefen of de saus pittig genoeg is, voeg eventueel een scheutje slagroom toe om de smaak iets te verzachten. Bestrooi de kerrie-varkenshaasschotel met de noten en de versgehakte koriander. Lekker met rijst en sla. |