Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. verse Sperziebonen (of blik)
zout
1 zakje boemboe nasi goreng
200 gr. ham
6 eetlepels olie of 60 gr. margarine
200 gr. tauge
peper
1 theelepel sambal (of meer)
100 gr. geraspte kaas | Bereiding:
Maak de bonen schoon en kook ze 15 min. in kokend water met zout. Laat de bonen uitlekken.Ondertussen de nasikruiden 10 min. in 2 dl. heet water weken. Snijd de ham in reepjes. Verwarm de olie of de boter in een pan. Smoor hierin op zacht vuur de bonen, ham en de nasikruiden 5 min. lang. Voeg de tauge toe en schep alles om. Voeg wat zout en peper en desgewenst wat vocht en sambal toe. Laat het geheel nog 1 min. koken. Zet de kaas op tafel en strooi deze naar smaak over het gerecht. Lekker met krielaardappeltjes( deze kunnen ook op het laatst door de bonen worden geschept.) |