Ingredienten: (4 pers.):
raapstelen 400 gram
aardappelen 2 kilo
ontbijtspek 200 gram
boter 1/2 eetlepel
paneermeel 50 gram
ketjap manis 3 eetlepels
zout snufje
sambal 1 mespunt
rauwe ham 50 gram
eieren 2 stuks
gehakt (half-om-half) 500 gram
nasikruiden 1 zakje
| Bereiding:
Nasikruiden ca. 10 minuten weken in ca. 1/2 deciliter water. Geweekte kruiden mengen met ham, gehakt, eieren, parneermeel, sambal, en ketjap. Mengsel in vorm doen en ca. 1 uur in koelkast zetten. Oven voorverwarmen op 200 graden. Gehaktbrood ca. 30 minuten in midden van oven bakken. Aardappelen in water met zout in ca. 25 minuten gaarkoken. Aardappelen pureren. Ontbijtspek (in kleine blokjes gesneden) in boter in 4-5 minuten krokant bakken. Ontbijtspek met bakvocht en, in reepjes gesneden raapstelen door aardappelpuree roeren. Mengsel in ovenschaal scheppen, met aluminiumfolie afdekken en ca. 15 minuten naast gehaktbrood in oven zetten. |