Ingredienten: (4 pers.):
400 gr.doperwtjes (diepvries)
2 eetl. mayonaise
2 th mosterd
2 eetl melk
1 a 1.5 etl maggi vloeib.bouillon
tuinkruiden
2 hardgekookte eieren
2 plakken ham van 75 gr
2 plakken bel kaas van 75 gr
3 lente uitjes ik kleine stukjes | Bereiding:
kook de doppertjes 6 min in ruim water,spoel ze onder koud water en laat uit lekken. maak een dressing van de mayo, mosterd en melk en breng op smaak met de vloeibare tuinkruiden. scheid de dooiers van de eieren, hak de eiwitten klein en houd de dooiers apart, snij de ham en de kaas ter grote van de doppertjes, meng de doperwtjes met de ham, kaas, lente-uitjes en de eiwitblokjes en schep de dressing erdoor, laat de salade in de koelkast op smaak komen, serveer de salade op een schaal, wrijf de eidooiers door een zeef en garneer daarmee de salade. heeel lekker met stokbrood |