Ingredienten: (3 pers.):
400 gr lamsvlees (filet of lende)
2 uien
1 komkommer
100 gr feta
1 el boter
1 mango
1 avocado
1 teentje knoflook
zout – peper
| Bereiding:
Pel de ui, verdeel in ringen en laat hem in de boter gedurende 3 minuten afgedekt stoven in de microgolfoven op volle kracht.
Snij het lamsvlees in flinterdunne plakjes en voeg ze bij de ui. Roer om en laat gaar worden in 3 minuten in de microgolf op volle kracht. Roer om en laat nogmaals 3 minuten stoven.
Schil de komkommer en snij het vruchtvlees in blokjes. Voeg het bij het vlees. Kruid met peper, zout en knoflook en roer goed om. Laat afgedekt 5 minuten verwarmen in de microgolf op halve kracht. Schil avocado en mango en snij in blokjes. Roer het lamspotje eerst nog eens om en leg dan mango- en avocadostukjes erboven op. Laat alles nog 5 minuten op volle kracht verwarmen. Strooi juist voor het opdienen de verbrokkelde feta over het lamspotje.
Lekker met rijst of couscous.
|