Ingredienten: (4 pers.):
400 gram hamlappen in blokjes
4 eetlepels olie
1 1/2 eetlepel cajunkruiden
3 gesnipperde uien
1 rode paprika, in stukjes
1 gele paprika, in stukjes
1 groene paprika in stukjes
1 bakje champignons in plakjes
1 dl rode wijn
1/2 dl salsa
peper, zout
750 gram voorgekookte krieltjes, gehalveerd
| Bereiding:
Bak in een braadpan het vlees in 2 eetlepels olie rondom bruin. Voeg 1 eetlepel cajunkruiden en de uien toe en bak circa 5 minuten mee. Bak de champignons en de paprika's circa 3 minuten mee. Voeg de wijn en de salsa toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en leg de krieltjes erop. Strooi de rest van de cajunkruiden erop. Druppel de rest van de olie erover. Zet de schotel 30 minuten in een voorverwarmde oven (200°) of 12-15 minuten in een op 225° voorverwarmde combimagnetron (350 watt). |