Ingredienten: (8 pers.):
voor de rijst-mouse:
3 gelatine blaadjes
100 gr.kortkokende dessert-rijst
1/4 l.stijfgeklopte slagroom
6 eetlepels jam
(smaak naar keuze)
voor de taart:
biscuit-bodem.
chocolade-hazelnoot-pasta
slagroom en jam
suikerglazuur
blauwe of roze muisjes | Bereiding:
eerst rijst mouse maken: Kook de 100 gr kortkokende dessert-rijst volgens de verpakking. Roer 3 geweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine door de warme dessert-rijst. Als de rijst gebonden is, schept u deze om met de slagroom en de jam. De taart: Snij de biscuit-bodem overlangs doormidden. en bestrijk de onderste laag met de hazelnoot-pasta en een dikke laag rijst-mouse. Op laten stijven. Andere helft van de taart-bodem erop. Bestijk de bovenkant met suikerglazuur en bestrooi dit met de muisjes. |