Ingredienten: (8 pers.):
3 kg vastkokende vis, schoongemaakt in stukken.
2 venkelknollen in grove stukken
2 preiwitten in schijven
2 dikke uien in grove stukken
schil van 1 onbespoten citroen
250 gr tomaten uit blik in stukjes
1 blikje tomatenpuree
cayennepeper
1 doosje saffraan.
Olijfolie
1 fles droge witte wijn
2 liter kokende visbouillon ( van blokjes )
Stokbrood, 1 potje rouille en 1 potje aioli.
| Bereiding:
bodem van een grote pot vol olie gieten ( 2 vingers dik) groenten even laten stoven in de olie. dan achtereenvolgens de vis erop leggen, dan de tomaten en de tomatenpuree, de citroenschil. Overgieten met de wijn en de visbouillon. Saffraan erbij doen en een mespunt cayennepeper ( of meer voor de liefhebbers ). 10 min laten koken. Opdienen met brood , rouille en aioli. |