Ingredienten: (4 pers.):
4 moten kabeljauw ± 150 gr.per moot.
100 gr boter.
1 ui.
1 rode, 1 gele en 1 groene paprika.
1 prei.
1 doosje champignons.
1 bosje dille of wat uit de diepvries.
2 theel. kummel.
3 theel. paprikapoeder.
mespuntje cayennepeper.
zout.
3 dl. visbouillon, evt. van een blokje.
30 gr. bloem.
4 eetl. zure room. | Bereiding:
De oven voorverwarmen op 190°C. Snijd de paprika, ui, champignons en prei in fijne reepjes. Bak de kabeljauw om en om goudbruin, haal hem uit de pan en houd hem warm. Roerbak de groenten even, voeg kummel, paprikapoeder, cayennepeper en zout toe. Stuif de bloem erover, blus af met de boullon en zure room. Even opkoken. Giet dit alles in een ovenschotel, leg de vis erop en laat het in ± 20 min. in het midden van de oven, gaar worden. Voor het opdienen de dille als takjes of fijngehakt over de schotel strooien. Eet smakelijk!! |