Ingredienten: (4 pers.):
leuke metalen vormen, harten, rondjes e.d.
boter om in te vetten
2 kopjes basterdsuiker
3 kopjes gewone witte suiker
2 afgestreken eetlepels cacao
1 kopje water
1 eetlepel boter
aluminiumfolie | Bereiding:
vet het aluminiumfolie en de vormpjes in met boter. leg het aluminiumfolie op het aanrecht. doe alle benodigdheden, behalve de eetlepel boter, in een pannetje. roer dit mengsel op een lage stand totdat de suiker helemaal is opgelost. als je met de lepel over de bodem gaat mag je de suiker niet meer voelen. laat dit suikerstroopje langzaam doorkoken en laat af en toe een druppel uit de vloeistof van je lepel in de pan teruglopen. als de druppel niet meer valt maar een taai draadje wordt dat langzaam uitloopt, dan neem je het pannetje van het vuur. roer nu de eetlepel boter erdoor en roer de stroop heel goed door totdat hij dik en troebel wordt en er kleine suikerkristalletjes te zien zijn. giet de stroop dan zo snel mogelijk in de vormpjes die klaar staan. laat de borstplaat hard worden. til de folie aan één kant op zodat die rechtop staat. trek de folie eraf en laat de borstplaat op de kant staand koud worden. Tip: neem in plaats van de cacao 1 eetlepel sterke koffie of 1 eetlepel limonadesiroop. |