Nieuws   Zoeken 

Vera's pittige gehaktballetjes in appel-kerriesaus
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr rundergehakt
50 gr boter
1 grote ui
2 appelen (Granny Smith)
1½ tl ketoembar (gemalen komijn)
2 el kerriepoeder
3 tl sambal oelek
3 teentjes knoflook
paneermeel
2 dl appelsap
3 el bloem
1 bouillontablet
Bereiding:
Meng het gehakt met de ketoembar, de sambal en de knoflook, maak op smaak met zout. Strooi er paneermeel over en maak er 16 tot 20 stevige gehaktballetjes van. Strooi wat bloem in een diep bord en wentel de balletjes erin. Snipper de ui. Verhit de boter. Bak de gehaktballetjes gaar en goudbruin. Verwijder ze met een schuimspaan. Bak de gesnipperde ui ca. 10 min. in de resterende bakboter. Strooi er het kerriepoeder over en laat nog even meebakken. Schil de appels en rasp ze boven het uimengsel. Laat dit enkele minuten meebakken. Strooi 3 el bloem over het mengsel en voeg al roerend, scheutje voor scheutje, het appelsap en 2 dl. water toe. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Verkruimel het bouillontablet erboven. Voeg de gehaktballetjes toe en laat ze door en door warm worden.
Receptnummer: 7817 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Heerlijk te combineren met (noten-)rijst. Het gerecht leent zich prima om een dag tevoren te maken en op te warmen in de magnetron.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept