Ingredienten: (4 pers.):
4 grote champignons
2 sjalotjes
vetstof
peper en zout
8 gamba's
sap van 1 citroen
20 gr vetstof
20 gr bloem
2,5 dl kreeftensoep in blik
kerriepoeder
2 eetlepels room | Bereiding:
reinig de champignons,haal de steeltjes eruit en hak deze fijn.pel de sjalotjes en snipper fijn. stoof de sjalotjes samen met de gehakte steeltjes aan in wat vetstof.breng op smaak met peper en zout. pel de gamba's,snijd in stukjes en stoof afzonderlijk gaar in wat vetstof,meng dit met de duxelles (sjalotmengsel en champignonensteeltjes). stoof de champignonhoedjes gaar in een klein beetje water met citroensap. maak een roux van vetstof en bloem,leng aan met de kreeftensoep.breng op smaak met kerriepoeder en voeg de room toe. vul de champignonhoedjes op met de duxelles en werk af met de kreeftensaus(soep) |