Monique's Cajun Roerbak met Mango |
Ingredienten: (4 pers.):
400 g. cajun-runderreepjes
(kant en klaar bij AH)
1 rode paprika
1 prei
1 mango
olie
gembersiroop
sojasaus
tabasco
een paar takjes koriander
100 g. cashewnoten
| Bereiding:
Maak de paprika en de prei schoon en snijd ze in smalle reepjes. Schil de mango en snijd er plakken af langs de pit en snijd die plakken weer in reepjes. Snijd de koriander klein. Hak de cashewnoten grof. Verhit een wok en doe er wat olie in. Bak daarin op hoog vuur, steeds omscheppend, de cajunreepjes snel gaar en bruin. Haal ze uit de pan en doe er de prei en paprika in. Bak dit omscheppend een paar minuten. Doe het vlees terug in de wok en voeg de mangoreepjes toe. Draai het vuur iets lager en warm alles goed door. Doe er een flinke scheut gembersiroop en sojasaus bij en tabasco naar smaak. Strooi er tot slot de koriander en cashews over. Geef er gekookte rijst bij. |
Receptnummer: 8182 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. |
Opmerking: Een heerlijk roerbakgerecht, pittig en zoet tegelijk. En heel snel klaar. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |