Ingredienten: (4 pers.):
1 dubbele kipfilet (zo'n 400 g.)
100 g. gepelde pistachenoten
een stukje jong belegen kaas
(100 g.)
1 mooie rode appel
1/2 meloentje
1 bekertje zure room
2 eetl. yoghurt of mayonaise
1/2 eetl. kerriepoeder
2 eetl. notenolie
1 theel. citroensap
klein bosje bieslook
eikebladsla | Bereiding:
Laat de kipfilet zo'n 25 minuten gaarkoken in kippebouillon (van een blokje), laat het in de bouillon afkoelen, laat het uitlekken en snijd de kip dan in stukjes. Rooster de pistachenootjes knapperig in een droge koekepan of 10 min. in een oven van 175 g.C. Snijd de kaas, appel (met schil) en de meloen in blokjes. Maak de sla schoon en scheur die kleiner. Knip de bieslook klein. Roer een dressing van zure room, yoghurt, kerrie, notenolie, citroensap en bieslook. Schep dit door de kip, kaas, appel en meloen. Leg wat sla in 4 mooie cocktailglazen of schaaltjes en schep daarop de kipsalade. Bestrooi met de pistachenootjes. Geef er een melbatoastje of geroosterd brood bij. |