Nieuws   Zoeken 

@strid's oesterzwammen met pit
Ingredienten: (2 pers.):
300 gram oesterzwammen,
1 kleine struik paksoi,
3 bosuitjes,
3 tenen knoflook,
3 eetlepels olie,
1 eetlepel geraspte gember,
1-2 theelepels sambal brandal of badjak,
2-3 eetlepels sojasaus,
75 gram lichtgezouten cashewnoten
Bereiding:
Veeg de oesterzwammen schoon, snij de stelen in stukjes. Was de paksoi, sla de struik goed droog en snij de bladeren en stelen in dikke repen. Snij de bosuitjes in stukjes van ca. 3 cm. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en gember met de sambal tot het gaat geuren. Rierbak de oesterzwammen in 3-4 minuten op hoog vuur bruim, laat het vocht verdampen. Voeg de paksoi en bosui toe en laat de paksoi al omscheppend in enkele minuten op een hoog vuur slinken. Sprenkel de sojasaus erover en warm de groenten nog ca. 2 minuten door. Schep de cashewnoten erdoor.
Receptnummer: 8554 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Lekker met (jasmijn)rijst.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept