Ingredienten: (2 pers.):
1 ons kalfspoulet,
1/2 ons kalfsgehakt,
gehaktkruiden,
1/2 ons champignons.
voor de bouillon:
stukje prei,
1 ui,
selderij,
thijm,
laurierblad,
rozemarijn,
zout
peper,
basilicum,
2 bouilonblokjes.
voor de tomatensaus:
20 gr.boter,
30 gr.bloem,
3 dl.bouillon,
blikje tomatenpuree,
mespunt suiker,
scheutje madeira,
scheutje worchesersaus
voor te garneren:
2augurken,
1 of twee harde eieren. | Bereiding:
kook het vlees in de bouillon met de groenten en de kruiden gaar en snijd het vlees in kleine blokjes. Zeef de bouillon en kook hierin het aangemaakte en gekruide balletjes gehakt en de champignons. Voor de tomatensaus:smelt je de boter in een pannetje en laat dit prakje onder voortdurend roeren goud bruin kleuren.Roer voorzichtig en met kleine beetjes de bouillon door dit sausje en voeg de tomatenpuree toe en laat dit even door pruttelen met de stukjes vlees,gehakt en de champignons. Voor het opdienen afmaken met de worchestersausen een scheutje madeira.opdienen op een voorverwarmde schotel met aan de kanten de in waaiertjes gesneden augurk,partjes ei en toefjes peterselie. |