Linda's gemengde sla met peer, kaas en noten |
Ingredienten: (4 pers.):
100 gram feta
2 stevige, rijpe handperen
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel zonnebloemolie
50 gram blanke hazelnoten
1 a 2 zakjes gemengde sla
voor de slasaus:
4 eetlepels mayonaise
4 etlepels zure room
peper en zout | Bereiding:
Voorbereiden: Rooer de slasaus, demayonaise en de zure room door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta. Scil de peren. Snijd e in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de paarten in schijfjes en besprenkel deze met citroensap om verkleuren te voorkomen. Bereiden: Verhit de zonnebloemolie in een kleine koekepan n rooster hierin de hazelnoten lichtbruin. Schep ze uit de pan. Verdeel de sla over de borden. Scep slasaus over de sla. Verdeel de peerschijfjes en de kaaskruimels over de slablaadjes. Strooi ten slotte de hazelnoten over de salade. |
Receptnummer: 9549 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min. |
Opmerking: Vervang de feta door blauwschimmelkaas. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |