Nieuws   Zoeken 

Rudi's varkenshaas met sperzieboontjes
Ingredienten: (4 pers.):
600 gram Sperzieboontjes
400 gram varkenshaas
2 tenen knoflook
zout
verse zwarte peper
aardappelen (nieuwe)
Roomsaus
75 gram cervelaatworst
20 gr. roomboter
1 el olijfolie
Bereiding:
Plet de knoflook en druk ze door de pers, en voeg ze toe aan de boontjes. Snij de cervelaat zo fijn mogelijk en voeg ze ook toe aan de bonen. Voeg naar smaak zout toe aan de boontjes. Kook de boontjes in water in 20 minuten beetgaar Braad de varkenshaas rondom aan in 8 minuten en geef ze daarna 15 minuten om door te garen in de pan met het gas uit maar de deksel erop. Ze moet rose zijn. Kook de aardappels in dezelfde tijd tot aan bloemigheid (dus niet helemaal gaar) Giet de boontjes af en zet de boontjes met 20 gram boter in een schaal en gaar ze door in de magnetron voor 10 minuten op 1/4 van de hoogste stand. Maak inmiddels de roomsaus aan en voeg daaraan 1 theelepel peperkorrels toe. Doe de aardappels in een wok of braadpan en bak ze even aan in olijfolie, voor ongeveer 10 minuten onder voortdurend omroeren. Laat de boontjes uitlekken en snijdt de varkenshaas in plakjes. Serveer boontjes op het bord, met aardappeltjes. Varkenshaas in plakjes en met bescheiden een deel van de roomsaus. eet smakelijk
Receptnummer: 9624 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Eet smakelijk
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept