Esther's schuimpjes |
Ingredienten: (4 pers.):
*3 eieren
*snufje zout
*150 gram (witte basterd) suiker
*zakje vanillesuiker
*Aroma voor een smaakje (kan ook cacaopoeder) | Bereiding:
Splits de eiwitten van de dooiers. Het is daarbij erg belangrijk dat er echt geen geel bij het wit komt! De gardes van de mixer moeten goed schoon zijn. Eventueel kun je ze met wat citroensap schoonmaken. Klop daarna het eiwit en het zout stijf. Voeg geleidelijk de suiker en de vanillesuiker toe en eventueel de aroma voor de smaak. Maak dan mooie bergjes of vormpjes op de bakplaat. Dit kan met een spuitzak maar een lepel werkt ook. Bak het geheel af in 1½ uur op 100 graden in het midden van de oven. |
Receptnummer: 9717 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 95 min. |
Opmerking: Toen ik op het internet op zoek was naar een recept voor schuimpjes kon ik dat nergens vinden. Gelukkig had mijn moeder nog een kookboekje liggen met het recept. Het is door de tijd in de oven niet echt snel klaar maar het werk wat je eraan hebt is niet veel! En daarna kun je heerlijk genieten. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |