Nieuws   Zoeken 

Britta's bonenmix met tortilla's en sla
Ingredienten: (4 pers.):
1 grote ui
2-3 tenen knoflook
2 paprika (rood & geel)
1 blik kidneybonen
1 pot bruine bonen
1 blik kikkererwten
1 blik mais
2 flesjes chillisaus van calvé
1 of 2 zakken neutrale tortillachips
1 zak geraspte kaas
ijsbergsla
1 grote beker creme fraiche, beetje melk
Bereiding:
- bak de gesnipperde ui met geperste knoflook - roerbak de paprika (in reepjes) mee - voeg kidneybonen, bruine bonen, kikkererwten en mais toe - voeg beide flesjes chilisaus toe (als de fles leeg is, even met een scheurtje water schudden en ook toevoegen) - doe alles in een ovenschaal - bedek alles met flink wat tortillachips (de rest van de chips apart in een schaaltje op tafel zetten) - strooi er de geraspte kaas overheen - doe de ovenschaal 10 min in de oven totdat de kaas gesmolten en een beetje bruin is - maak intussen de ijsbergsla schoon en doe die in een kom - doe creme fraiche in een kommetje en verdun het een beetje met melk (of water), glad roeren - serveer de bonenmix uit de oven met de ijsbergsla erover en doe de creme fraiche op de sla. ik ken nog niemand die dit niet lekker vond...
Receptnummer: 9733 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
behalve de sla en creme fraiche zijn alle ingredienten lang houdbaar, dus een prima recept om op voorraad te hebben
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept