Rudi's lasagne met tonijn |
Ingredienten: (3 pers.):
2 blikje tonijn op olie
1 courgette ± 250 gr.
350 ml (halfvolle)melk
zk mix voor Ovenlasagne (Knorr)
(saus voor Lasagne Formaggio metkaas en groente)
lasagnebladen (stuk of 9 van Honig)
100 geraspte kaas (Slankie 20+)
boter | Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C). Doe 300 ml water en 350 ml melk in een kom en voeg hier de inhoud van het zakje aan toe. Roer het geheel goed door en laat ca. 3 minuten staan. Snij ondertussen de courgette in kleine blokjes. Giet een laagje saus in een met boter ingevette ovenschaal (inhoud ca. 1,5 liter). Leg hierop een laagje lasagnebladen, stukjes courgette, de uitgelekte tonijn en de saus. Herhaal dit 3 keer. Eindig met een laagje saus. Bestrooi tenslotte met de geraspte kaas en laat de lasagne in ca. 40 minuten in de oven gaar worden. Ik heb de oven (170°C) en magnetron (600W)functie gebruikt en dan duurt het 25 tot 30 minuten. |
Receptnummer: 9764 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 45 min. |
Opmerking: Voor de lasagnebladen het ik zowel de "verde" als naturel door elkaar gebruikt en voor de kaas een magere variant maar een andere mag natuurlijk ook.
Dit is een variatietip van Knorr op hun Mix voor Ovenlasagne en naar onze mening zeer geslaagd. Een welkome aanvulling op het karige aanbod van lasagnes met vis. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |