Ingredienten: (6 pers.):
250 gr. magere spekjes
250 gr. gehakt
2 uien gesnipperd
2 tenen knoflook
3 rode en 2 groen paprika's in stukjes gesneden
1 eetlepel paprika poeder
1 theelepel chilipoeder
1blikje tomatenpuree
1 pakje(honig)tomatensoep
1 blikje mais
1blikje kidneybonen
zout,peper
bouillonblokje
| Bereiding:
Bak het spek in een wok langzaam uit. Uien en knoflook mee fruiten en daarna gehakt rul bakken. Voeg paprika,paprikapoeder,chilipoeder,tomatenpuree toe en fruit enkele min. met het gehakt mee. Bereid de tomatensoep volgens het pakje +bouillonblokje Voeg zodra de soep kookt,het vlees-paprikamengsel toe en laat dat 15 min.koken. Mais en bonen toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. EET SMAKELIJK. |