Si's kalkoen-pesto-schotel
Ingredienten: (4 pers.):
aardappelen
broccoli
2 flinke kalkoenfillets
groene pesto
geraspte kaas
mosterd
zout en peper
paneermeel
Bereiding:
Aardappelen koken zoveel je denkt op te kunnen Broccoli wassen en zie boven,en bijna gaar koken. 2 Grote kalkoenfillets inwrijven met zout en peper. 2 Eetlepels olijfolie in de pan en de filets 5 minuten goed aanbraden, uit de pan nemen en in niet te kleine plakken snijden. en weer terug doen in de pan. Twee flinke eetlepels groene pesto erbij doen, goed doorroeren, zorgen dat alles goed verhit wordt en dan het vuur temperen, doe de deksel op de pan. de filetsstukken in ruim 10 minuten zachtjes gaar laten worden. Intussen de aardappelpuree maken,met de smaakmakers, zout, peper, en mosterd. een laag puree in een ovenvaste schaal doen, daarop de stukken filet leggen , daarop de bijna gare broccoli en dat weer afdekken met de puree. als je het lekker vindt dan kun je er wat geraspte kaas overstrooien. Om een bruin korstje te krijgen strooi dan over de kaas nog wat paneermeel of gemalen cornflakes en leg er vlokjes boter op. Zet dit onder de grill van je oven en laat het bruin worden.
Receptnummer: 3107 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: si.
Opmerking:
Dit was een topper in de familie, de kalkoen krijgt zo'n verrasssende smaak door de pesto. Als dat ook nog eens gegeten wordt in een ovenschotel met broccoli, en de puree met mosterd dan wil je dit weer eten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept