Greetje 's gevulde varkenshaasjes
Ingredienten: (4 pers.):
2 varkenshaasjes (250 gr per stuk)
50 gr. geraspte kaas
50 gr. verse roomkaas met kruiden (Boursin)
10 plakjes dungesneden bacon
50 gr. boter
1/2 dl. droge witte wijn
1 dl water
peper
Bereiding:
Meng de geraspte kaas met de roomkaas door elkaar Voeg naar smaak peper toe. De varkenshaasjes in de lengte insnijden, maar niet door. Verdeel het kaasmengsel erover en vouw het vlees dicht. Bestrooi de varkenshaasjes met peper en verpak ze in de baconplakjes. Verhit de boter en bak de haasjes rustig in ca. 10 minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan en laat ze even rusten. Voeg de wijn en 1 dl. water al roerend aan het baksel toe. Snij de varkenshaasjes in plakjes en serveer de jus er apart bij.
Receptnummer: 4433 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Greetje Botter Fik
Opmerking:
lekker met gebakken aardappelen en een frisse salade
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept