Tieneke's kaastaart
Ingredienten: (4 pers.):
deeg:
200 gram bloem
1 ei
snufje zout
90 gram boter
vulling:
100 gram gekookte ham
100 gram rauwe ham
200 gram geraspte Emmenthaler kaas
3 eidooiers
30 gram bloem
1/4 l zure room
zout
nootmuskaat
3 eiwitten
Bereiding:
Het deeg: kneed de ingredienten tot een glad deeg. Laat dit een half uur afgedekt in de koelkast staan. De vulling: Snijd de ham in kleine stukjes. Doe de kaas, eidooiers, bloem en zure room in een kom. Roer dit tot een glad mengsel. Vet een springvorm in en doe hierin het deeg met een rand omhoog van 2cm. Doe dan eerst de ham op de bodem. Klop nu de eiwitten stijf en doe dit door het kaasmengsel heen en verdeel dit mengsel over de ham. Plaats de springvorm in een voorverwarmde overn (200 graden). Laat dit 30 minuten bakken. Haal de kaastaart uit de oven en direct uit de springvorm. Snijd er punten van.
Receptnummer: 1913 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Tieneke
Opmerking:
Serveren met frisse salade
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept