Reina's paddestoelengratin
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram paddestoelenmix (of alleen champignons)
bijv. champignons,oesterzwammen,shiitake
boter
1 flinke teen knoflook
peper en zout
2,5 dl. sour creme of creme fraiche
1 theel. gedroogde Provenciaalse of Italiaanse kruiden
100 gram geraspte belegen (Goudse) kaas
Bereiding:
Paddestoelen schoonvegen of borstelen en in plakjes snijden. Boter smelten en de paddestoelen 8-10 minuten fruiten. Ondertussen knoflook pellen en uitpersen boven de gefruite champignons. Op smaak maken met peper en zout. Oven of grill voorverwarmen op de hoogste stand. Schep op de bodem van een (ondiepe) ovenschaal de sour creme of creme fraiche en verdeel hierover het gefruite paddestoelmengsel. Bestrooien met de gedroogde kruiden en verdeel hierover de geraspte kaas. Schuif de ovenschaal in de oven en laat de kaas in enkele minuten mooi bruin gratineren.
Receptnummer: 4533 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Lekker met een (warm) broodje. De paddestoelenmix kun je natuurlijk naar eigen smaak variŽren
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept