Joni's 'pizza met aardappel en chorizo'
Ingredienten: (2 pers.):
1 pak mix voor pizzadeeg of kant-en-klaar pizzadeeg
100-150 gr verse roomkaas
300-500 gr aardappelen
geschild en in heel dunne plakjes geschaafd
100-150 gr chorizo
in dunne plakjes
1/2 tl rozemarijn
zout en peper
2-3 el olijfolie
Bereiding:
Wanneer je een pak mix voor pizzadeeg gebruikt, bereid deze dan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Rol dan van het deeg 2 grote dunne cirkels en bestrijk deze royaal met verse roomkaas. Beleg de deegbodems dakpansgewijs met plakjes aardappel en chorizo. Strooi de rozemarijn, zout en peper erover en schenk er wat olijfolie over. Pak de pizza 15 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 240 graden.
Receptnummer: 11308 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Een lekker makkelijk recept voor bijv. in het weekend. Gebruik voor de bodem je favoriete mix voor pizzadeeg of kant-en-klaar pizzadeeg. De 15 minuten bereidingstijd is de tijd dat de pizza in de oven staat. Wanneer je een pak mix voor pizzadeeg neemt, moet je die tijd er wel nog bij optellen. Serveer er een lekkere salade naar keuze bij en je hebt een volledige maaltijd. In plaats van chorizo kun je ook bacon, spek of ham gebruiken. Het is maar net van je lekker vindt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept