Ria's toemis bawang kap
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram prei
1 ui
1 teentje knoflook
stukje trassi 1 x 1 cm
2 theelepels sambal oelek
1/2 theelepel goela djawa of bruine suiker
2 theelepels laos
2 eetlepels olie
1 blaadje salam of laurier
2 eetlepels santen
2 sprietjes sereh
zout
Bereiding:
snijd de prei in ringen. pel de hui en hak kem fijn in de keukenmachine samen met de knoflook, trassi, sambal, goela djawa en laos. verhit de olie en fruit het uimengsel 3 minuten. schep de prei erdoor en en bak nog 3 minuten. voeg de salam, sereh en 1 dl kokend water toe en stoof de prei met het deksel op de pan in 5 minuten gaar. roer de santen erdoor. verwijder de salam en sereh. breng het gerecht op smaak et zout.
Receptnummer: 7984 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
weer uit een bijlagen van margriet of libelle, maar zo oud, dat ik niet meer weet waarvandan ik het heb.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept