Lydia's tiramisu-ijs
Ingredienten: (4 pers.):
150 gr basterdsuiker
1.5 dl water
250 gr mascarpone
200 gr magere roomkaas
1 theel echte vanille-essence
2 theel instantkoffie
2 eetl koffielikeur of cognac
75 gr lange vingers
cacaopoeder
Bereiding:
Breng het water aan de kook en voeg 115 gr suiker toe. Roer tot het opgelost is en laat afkoelen. Klop de mascarpone smeu´g en meng dan de roomkaas erdoor. Voeg de suikerstroop toe en het vanille-essence. Laat nu 4 uur bevriezen in de diepvries. Na 2 uur al eens met een vork doorroeren om de ijskristallen klein te maken. Los de instantkoffie op in 2 eetl kokend water, voeg de rest van de suiker toe en de koffielikeur of cognac. Laat afkoelen. Breek de lange vingers en haal ze door het koffiemengsel. Schep 1/3 van het ijs in een bak van 9 dl. , dan de helft van de lange vingers, herhaal dit 1 x en dan de rest van het ijs erop. Laat nu nog 2 Ó 3 uur bevriezen. Bestrooi met cacaopoeder.
Receptnummer: 8905 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Leek me zo lekker dat ik het eerlijk heb overgeschreven uit een ijsmaakboek.
Het voordeel van dit tiramisu-recept is dat je geen eierdooiers nodig hebt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept