Kerstin's lamsbout met honing uit de oven
Ingredienten: (4 pers.):
1 dl witte wijn
100 ml blue band vloeibaar
1 lamsbout Ó ca. 1 kg
versgemalen peper
2 takjes rozemarijn
2 teentjes knoflook
100 gr gesneden ontbijtspek
1 eetl honing
Bereiding:
Schenk de witte wijn en margarine in een braadslede. Wrijf de lamsbout in met peper en leg het vlees in de braadslede. Knip de rozemarijn in stukken. Maak met een scherp mes sneden in de lamsbout. Steek de stukjes rozemarijn in de lamsbout. Pel de knoflook en snijd de teentjes in stukken. Steek ze in de lamsbout. Bekleed de lamsbout met de ontbijtspek. Verwarm de oven voor op 190*c en braad de lamsbout op 1 richel onder het midden van de oven in ca. 1 uur rosÚ. Haal het spek van de lamsbout. Bestrijk de lamsbout met honing en bak deze nog ca. 5 min. Goudbruin.
Receptnummer: 12323 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 85 min.
Opmerking:
Lekker met aardappelgratin en waterkerssalade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept