Ria's champignons met kaas-biersaus
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. grotchampignons
100 gr. Limburgse kaas
150 gr. geraspte belegen kaas
2 dl Trappistenbier
1 el maizena
1 tl (of meer) mosterd
1 tl karwijzaad
50 gr. boter
1 mespunt peper
selderij
Bereiding:
Champignons schoonvegen, grote halveren.
Limburgse kaas in stukjes snijden.
Bier verwarmen, beide kaassoorten erdoor roeren. Blijven roeren tot kaas gesmolten is.
Maizena met 1 el koud water glad roeren. Al roerende zoveel maizena toevoegen tot gebonden saus ontstaat (eventueel saus zeven).
Mosterd en karwijzaad erdoor roeren.
Boter verhitten. Champignons 5 minuten zachtjes laten bakken. Af en toe omscheppen. Boven champignons peper malen. Selderij erboven fijnknippen.
Champignons door saus roeren.
Receptnummer: 1477 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Ria
Opmerking:
Lekker als lunchgerecht met stokbrood.
Ook lekker met rijst of tarly (de moeite van het proberen waard) en groene salade.
Vooraf een kopje bouillon en toe mijn kwarktoetje. Eet smakelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept