Hanneke's frisse stamppot voor koele zomerdagen
Ingredienten: (4 pers.):
1 kleine ui, gesnipperd
1500 gr. aardappels
1 prei (ca. 150 gr.), in ringen
400 gr. andijvie, in smalle reepjes
2 tomaten, in kleine stukjes
1 gele of rode paprika, in kleine stukjes
1 bakje champignons, in plakjes
200 gr belegen kaas, geraspt
peper en zout
2 eetl. boter
ca. 1-2 dl. melk
Bereiding:
Kook de aardappels. Bak intussen de champignons in de helft van de boter. Stamp de aardappels fijn, maak er met de melk, de rest van de boter en het bakvocht van de champignons een smeuiige puree van. Roer de geraspte kaas en de champignonplakjes door de puree. Breng de puree zo nodig op smaak met peper en zout. Maak nu de puree flink warm, zet de hem evt. even in de magnetron. Zodra alles goed heet is schep je in ijltempo de andijvie, ui, tomaat, prei en paprika door de puree. Meteen serveren, de groenten moeten stevig en knapperig blijven!!
Receptnummer: 6248 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Hanneke Asselberghs
Opmerking:
Bij deze stamppot hoort een verhaal: het recept is bedacht door mijn vriend Jost en mij samen. Jost vindt zelf eigenlijk dat hij niet kan koken. Dat vind ik onzin. Daarom heb ik het recept jaren geleden onder onze beide namen ingestuurd naar de TIP (het recept is in de loop van de tijd wel iets veranderd). Het werd geplaatst, maar helaas zonder de naam van Jost erbij.... en daar was het me nou net om begonnnen!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept