Diny's gebakken bloemkool met cocos en kruiden
Ingredienten: (4 pers.):
1 flinke bloemkool in roosjes
2 uien gesnipperd
4 theelepels kerriepoeder
2 theelepels italiaanse kruiden gegroogd
1 theelepels kaneel
1/2 theelepel gemberpoeder of 4 cm. verse
peper en zout
1 laurier blad
100 gram gemalen cocos
4 eetlepels (olijf) olie
100 ml. water
Bereiding:
Fruit de uien in de (olijf) olie, als ze glazig worden doe dan de bloemkool erbij, laat dit ongeveer op een niet te hoog vuur in 10 minuten bakken. Doe de kerrie poeder, de kaneelpoeder en de gemberpoeder erbij , even flink omscheppen en daarna het water erbij, zout en peper, italiaanse kruiden en laurierblad toevoegen, dit 15 minuten laten smoren, met deksel op de pan, als het watr nog niet verdampt is nog even zonder deksel laten na smoren tot alle water verdampt is. Als laatste de cocos er door roeren. eet smakelijk. lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree.
Receptnummer: 11108 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept