Simon's pasta met zalm en roomsaus
Ingredienten: (4 pers.):
Pak Pasta voor het mooie TRICOLORE
4 tot 6 halve zalmfilets vacuum bij Aldi of AH uit de vriezer
Halve liter slagroom
1 visbouillon blokje
teentje knoflook
Provenciaalse of Italiaanse kruiden SILVO
Snufje Kerrypoeder
Snufje nootmuskaat
evt een beetje Cognac en Madeira of droge witte wijn
Bereiding:
Zet een pan water op het vuur en volg de bereiding volgens het pak Pasta
tegelijkertijd zet je een pan op het vuur met de halve liter slagroom en voeg hier naar eigen smaak een half bouillonblokje, teenje geperste knoflook, kruiden, kerrypoeder en noot aan toe laat dit aan de kook komen en daarna op een laag pitje inkoken (regelmatig roeren en niet op een te hoog vuur anders zul je mij nog ver....). Leg de zalmfilets gevroren in de verpakking in de magnetron,5 tot 7 minuten in de hoogste stand. de zalm wordt zo gekookt in zijn eigen vocht. als de pasta gaar is
bij voorkeur dente (dus niet te gaar) afgieten en besprenkelen met wat olie of een klontje boter doorroeren tegen het plakken. mocht de saus nog niet voldoende ingedikt zijn kun je hem helpen met toevoeging van een dikke willem (twee scheppen bloem oplossen en klontvrij in een half kopje water) even opkoken en klaar.
Receptnummer: 893 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Simon van der Steen
Opmerking:
Bij gebrek aan een magnetron kun je de zalm in de plastic verpakking ook meekoken bij (in) de pan pasta.
Voor groente een simpele salade gemengd zonder dressing.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept