Barbara's egyptische kipkebab
Ingredienten: (2 pers.):
2 kipfilets
1 eetlepel volle yoghurt
theelepel kerrie
1/8 theelepel kardemompoeder
theelepel koenjit
theelepel zout
1/8 theelepel mosterd
1 theelepel azijn
citroensap
1 middelgrote ui
2 eetlepels fijngeknipte peterselie
Bereiding:
Snij de kipfilet in niet te kleine blokjes. Vermeng de yoghurt goed met de kerrie, kardemompoeder, koenjit, zout, mosterd, azijn en 1 theelepel citroensap. Wrijf de kipblokjes goed in met het mengsel en laat ze ca. 30 minuten afgedekt marineren. Snij het kontje van de ui af, snij de ui in de lengte in vieren en trek de rokken van elkaar los. Laat de kipblokjes uitlekken (marinade bewaren) en rijg ze afwisselend met de stukjes ui aan 4 spiesen. Rooster de kip in ca. 10 minuten onder de gril (of in de zomer op de barbecue) gaar en bruin. Regelmatig keren en insmeren met de marinade om uitdrogen te voorkomen. Leg de spiesen op 2 borden, besprenkel ze royaal met citroensap en strooi de peterselie erover.
Receptnummer: 12840 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Een half uur marineren en een kwartier bereiden. Lekker met gele (saffraan)rijst en de Egyptische snijbonen van Monique (9975) en/of een tomatensalade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept