Sabina's gazpacho (koude Spaanse soep)
Ingredienten: (4 pers.):
3 vleestomaten
2 komkommer
1 ui
2/3 teentjes knoflook
1 groene paprika
1 blikje tomatenpuree
4 sneetjes wit brood
1 liter water
1 dl olijfolie
1 eetlepel rode wijn azijn
Bereiding:
Snijd alle ingredienten in kleine stukjes. Houd een halve komkommer en 1 snee wit brood achter. Gooi alle ingredienten (in delen of ineens afhankelijk van keukenmachine) bij elkaar en maal het fijn in de keukenmachine zodat t een papje wordt. Voeg daar het water, olijfolie en tomatenpuree toe en mix dit weer in de keukenmachine of met een staafmixer. Laat de soep lekker koud worden door een uur in de ijskast te zetten. Serveer de soep, met de achtergehouden komkommer in kleine stukjes en de snee geroosterd brood in kleine stukjes gesneden apart.
Receptnummer: 4750 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Sabina
Opmerking:
Voor t eerst 3 jaar geleden aan de spaanse kust gegeten.... heerlijk gewoon. In spanje wordt deze soep soms erg zuur gemaakt maar dat vind ik minder lekker. Geeft me altijd een zomers gevoel deze soep :-)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept