Sjeeny's romige spaghetti met shoarma en broccoli
Ingredienten: (1 pers.):
125 gr. shoarmavlees
100 gr. spaghetti
1 klein struikje broccoli
1 kleine prei
1 dl slagroom
1 tl Italiaanse keukenkruiden (gedroogd of diepvries)
1 el slaolie
Bereiding:
1. Kook de spaghetti in ruim kokend water met een scheutje olie gaar (ca. 10 minuten, kijk voor de exacte kooktijd op de verpakking).
2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en de prei in smalle ringen. Kook ze de laatste 5 minuten met de spaghetti mee.
3. Roerbak de reepjes shoarmavlees in 1 eetl. slaolie in ca. 5 minuten op een hoog vuur.
4. Giet de spaghetti en de groenten in een vergiet, laat ze even uitlekken en doe ze terug in de pan.
5. Voeg het vlees, de room en de Italiaanse kruiden toe, roer alles door elkaar en warm het gerecht nog even door.
Receptnummer: 1287 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Sjeeny
Opmerking:
Eénpersoons verwenmaaltijd in een kwartier op tafel. 112 cal: per persoon
Tip: Bij een compleet menu horen ook een voor- en nagerecht die net als het hoofdgerecht snel klaar moeten zijn. Vooraf is bijvoorbeeld een warme getoaste boterham, besmeerd met kruidenboter en belegd met een blaadje sla en een plakje rauwe ham heel lekker. Als nagerecht vers fruit: dat smaakt altijd.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept