Marian's varkenshaas of biefstuk met maderasaus
Ingredienten: (4 pers.):
4 varkenshaasjes of kogel-/haasbiefstukken (Ó 250 gram)
30 gram boter
peper en zout
voor de saus:
300 gram in plakjes gesneden champignons
20 gram bloem (gezeefd)
1 dl. madera
4 dl. kalfs- of runderfond
3 salieblaadjes
versgemalen zwarte peper en zout
Bereiding:
Laat het vlees uit de koelkast op kamertemperatuur komen, dep het droog. Zet koekenpan op het vuur en laat pan goed heet worden, doe dan boter in de pan en laat deze goed uitbruisen. Doe het vlees in de pan en bak het op een hoog vuur om en om tot dat het lekker bruin is. Dan vuur lager en het vlees zachtjes tot de gewenste gaarheid laten komen. Varkenshaas niet te lang, want dan wordt hij droog (ca. 15 min. hangt af van gewicht) RosÚ is hij het lekkerst. Indien er een magnetron aanwezig is, kunt u ook het vlees eerst aanbraden en dan nog ca. 2 minuten in magnetron garen. (bij twijfel klein stukje insnijden zodat je kunt zien of hij nog rosÚ genoeg is of niet) Dit kan natuurlijk niet met de biefstuk. Op smaak brengen met zout en peper. De saus: Neem de helft van het braadvet en bak daar de champignons in. Voeg de bloem toe en roer deze er door zodat er een gladde saus ontstaat. Dan madera en fond erbij, de fijngehakte salieblaadjes en het geheel ca. 20 minuten zachtjes laten pruttelen. Op smaak maken met peper en zout.
Receptnummer: 4789 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: marian rademaker
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept