Surinaamse pindasoep van Loes
Ingredienten: (4 pers.):
1 1/2 liter bouillon (zelfgemaakt of (kippe)blokje),
75 gr. katen spek in kleine reepjes,
1 ui,
1 teentje knoflook,
1/3 bosje bladselderij,
ca. 1 eierlepel sambal oelek,
1 pot pindakaas.
Bereiding:
Bouillon verwarmen, pindakaas erin oplossen. Rest van de ingredienten toevoegen (ui en selderij klein gesneden, knoflook idem of uitgeperst). Even laten koken tot ui en selderij gaar zijn.
Receptnummer: 433 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Loes Westermann
Opmerking:
Sambal naar eigen inzicht toevoegen. In reepjes gesneden spaanse peper is origineler maar meer werk. Voeg liever geen zout toe, de meeste merken pindakaas hebben al veel zout en ook het spek is zout.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept