Sueleyka's sue's spruitenstamp voor zomer en winter!
Ingredienten: (3 pers.):
500 gram spruiten
750 gram aardappelen (Bintjes)
3 appels of een pot/blik
appelmoes
Zout
Bereiding:
Maak de spruitjes schoon en schil de aardappels. Snijd spruitjes en aardappels van ongeveer dezelfde grote en doe ze samen in 1 pan. Kook ze ongeveer 20 minuten en voeg zout naar smaak toe. Na de 1 e 10 minuten de kleingesneden, geschilde appels toe tot ze zacht zijn, giet alles af en stamp het geheel. Heb je geen verse appels in huis, voeg dan appelmoes na het afgieten toe en stamp het door de spruitenstamp.
Receptnummer: 12987 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Met appels of appelmoes is dit een heerlijk zomergerecht.
Lekker fris!
Onze kinderen (1 en 3 jaar) zijn er werkelijk dol op.

Wil je toch een stukje vlees bij deze stamp, denk dan eens aan een lekker uitgebakken speklapje of spekblokjes door de stamp!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept