Pauline's lasagne met bloemkool en tomaat
Ingredienten: (4 pers.):
1 pak (groene) lasagnevellen (zigzagvorm bevalt mij het best)
2 gesnipperde uien
ca. 500 g. tomaten in schijven
1 bloemkool in roosjes
30 g. margarine
400 g. geraspte oude kaas, waarvan de helft voor saus

kaassaus:
30 g. margarine
30 g. bloem
2,5 dl. kookvocht v/d bloemkool
2,5 dl. melk
1 eetl. koffiemelk
Bereiding:
Kook de bloemkoolroosje bijtgaar (5-10 min.)Laten uitlekken (bewaar het kooknat voor de saus). Fruit de uien, schuif ze opzij in de pan en laat de plakken tomaat even meebakken. Vul nu een beboterde ovenschaal afwisselend met lasagnevellen, tomaat met ui (evt. peper en wat zout erover), kaas (helft bewaren voor de saus), bloemkoolroosjes, enz. Oven voorverwarmen op 200C Maak de kaassaus: smelt de boter, en voeg de bloem toe, vervolgens het kooknat en melk toe en roer tot een gebonden saus. Roer het grootste deel van de kaas erdoor (bewaar een deel om over de ovenschotel te strooien) Bedek de schotel met de saus en strooi de rest van de kaas erover. In het midden van de oven warm en bruin laten worden. 10 min. als de inhoud al warm is (schotel hoog in de oven, -gratineren-) 30 min. bij opwarmen en wat langer als de schotel uit de koelkast komt.
Receptnummer: 10198 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Dit recept is ook goed voor te bereiden voor de volgende dag. Afhankelijk van het soort lasagnevellen dat je gebruikt moet je ze misschien voorkoken. Bij de 'zigzag'-vellen van Honig hoeft dat niet. Je kan natuurlijk ook andere pasta gebruiken, maar de vellen zijn wel het leukst/lekkerst.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept