Maureen's echte eierballen
Ingredienten: (4 pers.):
4 Hardgekookte Eieren
Bloem
Boter
Kerriepoeder
Peper
1 Liter Runderboullion
1 Losgeklopt Ei
Paneermeel
Bereiding:
Maak van de boter en de bloem een blanke roux. Kruid deze met peper en veel kerriepoeder. Als er een mooie deegbal is ontstaan per 3 lepels beetje bij beetje de boullion toevoegen (net geen hele liter) zodat er een stevige ragout ontstaat. Pel vervolgens de hardgekookte eieren en bedek deze in een dikke laag ragout zodat er een dikke bal ontstaat (ongeveer de grote van 1 1/2 tennisbal). Haal de ballen door het paneermeel, vervolgens door het losgeklopte ei en daarna nog een keer door de paneermeel. De eierballen in 5/6 minuten bakken in de frituurpan (180 graden). Mega Lekker!
Receptnummer: 4960 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Maureen
Opmerking:
Als we op bezoek zijn bij oma in Zuid Laren eten we deze ballen altijd. Volgens ons alleen verkrijgbaar bij een cafetaria daar. Thuis toch geprobeerd om ze na te maken en ziehier het resultaat. Practisch precies hetzelfde!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept