Linda's aspergeschotel uit de oven
Ingredienten: (4 pers.):
1 zakje knorr aspergesaus (alleen verkrijgbaar tijdens het seizoen)
1/2 bosje verse bieslook
1 kg groene asperges
200 gr gesneden schouderham
3 hardgekookte eieren
75 gr. paneermeel
75 gram geraspte kaas
50 gram boter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd of knip de bieslook fijn. Snijd ca. 3-4 cm van de houtige uiteinde van de asperges af. Kook de asperges 10 minuten in water met zout, giet ze af. Wikkel de ham om de asperges en leg ze in een ovenschaal. Roer de bieslook door de saus en verdeel de saus over de schaal. Snijd de hardgekookte eieren in blokjes, strooi het samen met de gesneden schouderham over de asperges. Meng de paneermeel met de kaas en strooi dit mengsel weer bovenop de ei en de schouderham. Snijd de boter in kleine blokjes en leg die boven op de schotel. Zet de aspergeschotel ca. 15-20 minuten boven in de hete over tot de bovenkant goudbruin is. eet smakelijk.
Receptnummer: 6144 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: linda
Opmerking:
TIP--Mocht het gerecht bevallen sla dan wat pakjes saus in nu ze nog verkrijgbaar zijn. Deze blijven toch goed tot volgend jaar--TIP
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept