Wendy's enorm lekkere gehaktbroodjes
Ingredienten: (1 pers.):
Vers afbakbrood
Ruim ons gehakt
Paar plakjes dungesneden ontbijtspek
Plakjes kaas
Gehaktkruiden/knoflook/maggi
Eventueel wat gesnipperde uitjes
Bereiding:
Doe de gehakt in een schaaltje, voeg daarbij wat gehaktkruiden, maggi (uitjes en knoflook als je dat lekker vind). Dit goed door elkaar mengen. Neem het verse afbakbrood (het liefst niet van dat voorverpakte brood wat maanden goed blijft want dat wordt keihard als het een tijdje in de oven moet!),bijvoorbeeld een half stokbrood en snij dit doormidden.Op de twee helften verdeel je het gehaktmengsel.Daarbovenop leg je wat plakjes kaas en daarbovenop weer wat plakjes dungesneden ontbijtspek. In een voorverwarmde oven(160 graden) doe je het stokbroodje ongeveer 7 minuten (zo kan de gehakt langzaam gaar worden zonder dat het brood hard wordt) en daarna nog 7 minuten op 180 graden.Meestal doe ik de laatste paar minuten op de grill zodat het ontbijtspek lekker knapperig wordt.
Receptnummer: 11119 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Dit is voor een persoon maar je kunt het natuurlijk ook voor meerdere personen maken. Meestal maak ik dit altijd lekker snel voor een zaterdagavond. Maar dit kan natuurlijk ook voor een lekker hartig tussendoorsnackje.
In sommige supermarkten kun je dit kant en klaar kopen, maar dat haalt het echt niet bij het zelfgemaakte broodje en voor de tijd hoef je het niet te laten!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept